Ecobit Connect Transus

WhatsApp Image 2021 04 29 at 12.31.26 2

Ecobit Software en Transus werken sinds 2017 samen om het EDI proces voor organisaties geheel automatisch te laten verlopen. Hierin verzorgt Ecobit met een uitgebreide geheel automatische koppeling, Ecobit Connect Transus, de gegevensstroom tussen Transus en diverse ERP systemen. Door de flexibele opzet van deze koppeling kan uw organisatie snel worden aangesloten en is maatwerk specifiek voor uw bedrijfsprocessen mogelijk.


De koppeling

De Exact – Transus koppeling van Ecobit is een geheel geautomatiseerde koppeling die gegevens overzet tussen de systemen van Exact Globe en Transus. De volgende gegevensstromen zijn hiermee te automatiseren:

  1. Verkooporders: via Transus stuurt een handelspartner een orderbericht (ORDER) naar uw organisatie. De koppeling van Ecobit zet die via de Exact API automatisch als verkooporder in Exact Globe.
  2. Orderbevestiging: na het inlezen van de verkooporder in uw Exact omgeving verstuurt de koppeling een orderbevestiging (ORDERSP) naar de handelspartner via Transus EDI.
  3. Pakbonnen: uw organisatie maakt in Exact Globe een nieuwe pakbon, die hoort bij een eerder ontvangen verkooporder. De koppeling van Ecobit haalt die  automatisch op uit Exact Globe, en zet het bericht in het juiste formaat klaar om opgepakt en verzonden te worden via Transus.
  4. Verkoopfacturen: uw organisatie maakt in Exact Globe een nieuwe factuur, die hoort bij een eerder verstuurde pakbon. De koppeling van Ecobit haalt die automatisch op uit Exact Globe, en zet het bericht in het juiste formaat klaar om opgepakt en verzonden te worden via Transus.
  5. Inkooporders: de koppeling van Ecobit haalt de inkoopordergegevens automatisch op uit Exact Globe, en stuurt het bericht in het juiste XML-formaat naar de Transus API.
  6. Goederenontvangst: via Transus stuurt een handelspartner een verzendbericht (DESADV) naar uw organisatie. Voor uw organisatie is het dus een goederenontvangst.

De samenwerking 

Sinds 2017 hebben Ecobit Software en Transus al mail contact. Dit contact is ontstaan nadat er twee klanten tegelijkertijd interesse hadden in een koppeling tussen Transus en AFAS. Het aantal klanten is vanaf dat moment alleen maar toegenomen en nogsteeds komen er regelmatig aanvragen binnen voor deze koppeling. In april 2021 hebben de bedrijven samen pas officieel de partnerovereenkomst ondertekend.


Over Transus

Transus is sinds 2003 hét netwerk voor handelsbedrijven. Met een cloud-based EDI-platform verbinden zij retailers en leveranciers, webwinkels en logistieke partners. Een netwerk van vertrouwde partners van vandaag én nieuwe partners van morgen. Verbonden door Transus: het digitale platform om moeiteloos handelsdocumenten uit te wisselen zoals orders, pakbonnen en facturen.

Voor meer informatie over Ecobit Connect Transus en de mogelijkheden voor uw organisatie kunt u contact met ons opnemen. Voor meer informatie over Transus gaat u naar www.transus.nl


Recensie Bakkerij de Fuite / De Paauw

Allard foto bakkerijAllard Vervoort: "In 2021 zijn wij gebruik gaan maken van EDI facturering via Transus voor een klant van ons. De koppeling tussen Transus en Afas profit is geregeld door Ecobit. Door de kennis van Ecobit over zowel Afas als Transus en ook de goede samenwerking tussen Transus en Ecobit was dit in korte tijd geregeld. Doormiddel van het omzetten van een simpel vinkje in de boekings layout van de factuur wordt de factuur doorgezet naar Transus.

"Als wij EDI gaan uitbreiden met Orders en DESADV berichten dan zullen we dat zeker via deze koppeling gaan doen."