Certificering ISO 27001

In een tijd waarin informatie de kern vormt van moderne bedrijfsvoering, is het waarborgen van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van gegevens van essentieel belang. ISO 27001, een internationale norm voor informatiebeveiliging, biedt een robuust raamwerk waarmee organisaties de beveiliging van hun informatie kunnen waarborgen en risico's effectief kunnen beheren.

Wat is ISO 27001?

ISO 27001 is een wereldwijd erkende norm die specifiek is ontworpen om organisaties te helpen bij het instellen, implementeren, monitoren en verbeteren van een Information Security Management System (ISMS). Dit systeem biedt een holistische benadering van informatiebeveiliging, waarbij rekening wordt gehouden met processen, technologie en mensen.

Voordelen van ISO 27001-certificering:

  • Risicobeheer: Identificeer en beheer potentiële informatiebeveiligingsrisico's op een gestructureerde manier.
  • Vertrouwen: Tonen aan onze klanten, partners en belanghebbenden dat informatiebeveiliging een topprioriteit is.
  • Compliance: Voldoen aan wettelijke en regelgevende vereisten met betrekking tot informatiebeveiliging.
  • Efficiëntie: Optimaliseer bedrijfsprocessen en verbeter de efficiëntie van uw organisatie.
  • Continue verbetering:  voortdurende verbetering door regelmatige evaluaties en aanpassingen.

 

Als een gecertificeerd bedrijf begrijpen wij het belang van informatiebeveiliging. Ecobit is sinds 10 januari 2024 gecertificeerd door TÜV Nederland. 

Voor klanten betekent de ISO 27001-certificering van Ecobit dat ze kunnen rekenen op een partner die informatiebeveiliging serieus neemt. De certificering bevestigt de implementatie van strenge beveiligingsmaatregelen en garandeert een systematische aanpak van risicobeheer, wat resulteert in een veilige omgeving voor gevoelige informatie.

Onze VVT (Verklaring Van Toepasselijkheid) kan opgevraagd worden via ons contactformulier of door te  mailen naar info@ecobit.nl. 

 

Ecobit © 2023